BG EN RU RO



 


Овощен посадъчен материал
Ябълки, Круши, Праскови, Кайсии, Нектарини, Сливи, Череши, Вишни, Лешници


Свежи плодове
Ябълки, Сливи, Десертно грозде


Терра Виталис ООД

Онлайн заявка

  Вишни
  • ОБЛАЧИНСКАОБЛАЧИНСКА


    Произход: Сърбия

    Срок на зреене: края на Юни - началото на Юли

    Плодове: дребни със средно тегло (3гр), кълбовидна до плоско - кълбовидна форма, много тънка кожица с тъмночервен цвят; сокът е червено оцветен; средно дълга, тънка дръжка; месото е червено, сочно, плътно със сладко - кисел вкус; костилката е дребна до средно едра за големината на плодовете, умерено лесно-отделяща се от месото; плодовете са подходящи за преработка в сок и компот и за замразяване, много издръжливи на транспорт и съхранение (3-5 дни)


  •  
    Сливи
  • СТЕНЛЕЙСТЕНЛЕЙ


    Произход: САЩ

    Период на зреене: началото на Септември

    Плодове: едри, продълговати, несиметрични; с тънка кожица с тъмновиолетов-син цвят с многобройни точици и силен налеп; зеленикаво-жълто месо, плътно, сочно, леко кисело, със специфичен аромат и добри вкусови качества; полу- до напълно отделящо се от костилката, която е много едра

  • ЧАЧАНСКА РОДНАЧАЧАНСКА РОДНА


    Произход: Сърбия

    Период на зреене: 20-30 Август, след Стенлей

    Плодове: едри (30-40 гр.), яйцевидни, сини на цвят, месото е със зелено-жълт цвят, сочно, сладко-кисело и с много добри вкусови качества; костилката е малка и лесно се отделя от месото; добре понася транспортиране

  • ЧАЧАНСКА НАЙБОЛЯЧАЧАНСКА НАЙБОЛЯ


    Произход: Сърбия

    Период на зреене: 15-25 Август

    Плодове: много едри, закръглено-цилиндрични, тъмносини на цвят, със силен налеп; кисело-сладки на вкус, с лесно отделяща се костилка.

    Подходящи за замразяване.

  • ЧАЧАНСКА ЛЕПОТИЦАЧАЧАНСКА ЛЕПОТИЦА


    Произход: резултат от кръстоска между Wangenheims Fruhzwetsche и Pozegaca през 1961 в Югославия /дн. Сърбия/

    Срок на зреене: 25 Юли - 5 Август

    Плодове: средно едри до едри, овални, тъмносиньо оцветени, с обилен налеп; плодовото месо е зеленикаво-жълто, твърдо, сочно, със сладко-кисел вкус, отделящо се от костилката


  •  
    Винено грозде
  • СЕНЗОСЕНЗО


    Произход: Франция

    Период на зреене: средно късен сорт - първата половина на Септември

    Характеристики: средно силен растеж на лозата, изключително продуктивна; зърната са елипсовидни, едри, хубаво обагрени в синьо-черно, заострени и с изразен восъчен налеп, тънка, жилава и хрупкава ципа, сочна консистенция; месото е сочно, леко хрупкаво, сладко, с хармоничен вкус и със специфичен привкус; препоръчително е да се отглежда по възможност на каменисти склонове, сухи и с добро изложение.

    Деликатен сорт, чувствителен на брашнеста мана, екскориоза, черно гниене, сиво гниене, гроздов молец, акари, оси, цикади и др., сравнително устойчив на суша и на студ; сортът се използва най-вече при купажи за скорошна консумация (като млади вина); добива се по-слабо алкохолно вино, бедно на киселини и цвят; подходящо и за прясна консумация.

  • КАБЕРНЕ СОВИНЬОНКАБЕРНЕ СОВИНЬОН


    Произход: Франция

    Период на зреене: сравнително късно зреещ сорт - през Септември, изпреварващ с една седмица Мерло и Каринян

    Характеристика: доста буен растеж на лозата, подходящо за високостъблено отглеждане, плододава редовно и доста добре; зърната са сферични, малки и черни, покрити със силно изразен восъчен налеп, дебела и твърда ципа, здрава, хрупкава пулпа имаща характерен, специфичен стипчив вкус;

    Лозата е чувствителна на оидиум и екскориоза; средно чувствителна към суша, склонност към ронене на зърната при презряване; устойчива на ниски температури и сиво гниене, средно чувствителна на мана.


  •  
     
    2007-2018 © Terra Vitalis Ltd. нагоре | начало